11 Mart 2013

İTALYAN USÜLÜ SUFLE :))))


Yeni bir haftaya başlarken güzel şeyler düşünelim, konuşalım ve yazalım istedim. Bu hafta sonu keyfimi çokk yerine getiren bol tatlılı günler geçirdim :) ama en güzeli Mid Point'te yediğim İtalyan Usülü Sufle oldu. Amann Allah'ım bu nasıl lezzetli bir şeydir. Yedim doyamadım gözüm kaldı resmen. Bilen bilir benim güzel sufleye düşkünküğümü! Tabii her yerde yenmez sufle her yerin ki güzel de olmuyor. Güzelleri deneye deneye öğreniyorsun :) Akşam yemeğimiz için menüden yemek seçerken bir anda gözüme çarptı hımm filan dedim ama kimseye belli etmedim. Yemeğimiz bitince canım sevgilim bir de üzerine tatlı yesek dedi. Bende hemen olur dedim açtı menüye baktı. Veee AŞK bu olsa gerek! İtalyan suflesi gözüme çarptı bunu mu yesek dedi. Bende bunu der demezz eveeet deyince tabi kii çok şaşırdı. (normalde kararsız bir insan olduğum için öyle pat diye karar veremem hiçbir konuda!) Kalbimiz bir ne yapalım dedim :) Sonra söledim zaten bende onu düşünüyordum yemeğin başından beri dedim. Ve böylece bu sefer farklı bir sufleyi söylemiş olduk. Gelen o enfesss üstü lezzet karşısında ağzımın suyu aktı da akttıı... 



Şiddetle tavsiye ediyorum ben bu şahane şeyi. İtalyan Usülü Sufle' miz Beyaz çikolatalı ve Kestaneli. Öyle yumuşacık baymayan güzel bir tadı var ki inanılmaz. Kestane de beyaz çikolata da yapıları gereği biraz ağırdır. Ama ikisi bir araya gelmiş keyifle yenen çok şahane ve de baymayan bir tat oluvermiş! Hazırlanıp gelmesi tabiki biraz uzun sürüyor. Malum sufle sıcaak sıcak tazecik tazecik yenmeli. 
Geldiğinde o güzel sıcaklıkla kaşığınızı daldırıyorsunuz ve içinden o akışkan mükemmel sos dökülüveriyor.Biraz dondurma biraz da kekiyle tamamladığınızda off yemede yanında yat oluyor!


Şuan anlatırken bile benim canım istedi :) Keyifle, afiyetle ve en sevdiklerinizle yemenizi diliyorumm... İyi haftalar.

4 yorum:

  1. Hemen gidip denemek istiyorum.. Kestaneli lezzetleri çok severim, sufleyi de..hımm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Immmm bu çokkk başka çokk hemenn yemelisin şiddetle tavsiye ediyorum :)

      Sil
  2. bende yapmak istiyorum muhtesem gözüküyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla elinizden geliyorsa yapın mutlaka. Ama o muhtesem tat varya bir yersenizz hep istersiniz garanti ediyorumm :)

      Sil