26 Mart 2013

NEFES NEFESE _ Ayşe Kulin


Nefes Nefese bir kaçış öyküsü. Bir treni bekleyen, korku dolu yürekler... İkinci dünya savaşı sırasında geçen hikayemizde, Almanların zulmünden kaçan insanlar konu edinilmiş. Türk olmak, bir türk pasaportu için herşeyini vermeye hazırdırlar. Kimisi çocuğunu kurtarabilmenin derdindedir, kimisi terk ettiği baba evine dönebilmenin...

Tarih üzerine kurulmuş olaylar, bizi geçmişin acı izlerine götürüyor bu kitapta. İçinde bir çok hikaye ve karakter barındırıyor. Her bölümde farklı karakterlerden bahsetmesine ve farklı hikayeler olmasına rağmen öyle güzel birbirine bağlanmış ki, yadırgamadan soluksuz okumaya devam ediyorsunuz. İç içe geçmiş öyküler ve birbiriyle bağlantılı kişiler heyecanı daha çok arttırıyor. Kitabımızın başka bir özelliği ise; birçok ana kahramanı olması. Çok kahraman olduğunda zaman zaman; insanın aklı karışıyor, olayları çözmekte zorlanıyor. Bu kitapta ise tam tersine akıcılık ve heyecan katmış . Valla ilaç gibi geldi, güzel kitap okumak. Nefes Nefese ilk Ayşe Kulin kitabım ve doğru seçim yaptığımı düşünüyorum. Gerçekten çok beğendim. Akıcı, sürükleyici ve daha fazlası var bu kitapta. Okumayan herkeslere tavsiye ediyorum okunulası bir kitap. 

Sevgilerimlee, Mutlu kalın :)

7 yorum:

  1. Emnim Ayşe Kulin'nin diğer kitplarını da çok seveceksiniz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevdimm sevdimmm :)
      Sıradaki gelsinn diyorum. Ne okusam acaba? Gerçi suan alimde milyon tane kitabım var :(
      Hepsi biticek hepsinii okucamm :)

      Sil
  2. bütün yormlarınıza katılıyorum. Çok güzel heyecanlı sürükleyici , aynı zamanda buruk ama türk olmakdanda gurur duymamızı saglayan bir roman. Ayşe Kulinin hemen hemen bütün kitaplarını okumusumdur zaten pek severim yazısını.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Sevindimmm :)
      Evett gurur ve aynı anda can acısını taşıyan hisli ve coook güzel bir kitaptı. Benim ilk Ayşe Kulin kitabım olmasına rağmen bende takipçileri arasına girdim diyebilirim sevdim kii :)

      Sil
  3. AYŞE KULİN'İN BÜTÜN KİTAPLARINI BENDE KEYİFLE OKUMUŞUMDUR
    HAYIRLI AKŞAMLAR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bir yazarmışş benim ilk kitabım bende devamını okumayı düşünüyorum :)

      Sil
  4. çok severek okumuştum bu kitabı..ayşe kulinin anlatım tarzını beğeniyorum, çok akıcı bir kitaptı, bir nefeste bitirmiştim..

    YanıtlaSil