6 Mart 2013

Taaaa taa tamm ''KELEBEĞİN RÜYASI''


İzledimmmm,bir türlü yazamadım ama sonunda burdayımm :) Merakımdan ölecektim gittim de rahatladım. Beklenen ve çok da izlenen bir film: ''Kelebeğin Rüyası''. Zaten ilk duyduğumda ismi beni meraklandırdı hemen fragmanını izlemiştim. Nede olsa Kelebek vardı işin içinde :) Gittim izledim ve sıra geldi bende bıraktıklarını anlatmaya.
     
      Güzel bir filmdi. Konusu, oyuncuların yetenekleri, mekanlar... Yılmaz Erdoğan'ın yazdığı, yönettiği ve oynadığı bu filmin başrollerinde ise Kıvanç Tatlıtuğ (Bilmeyenimiz yoktur eminimm :)), Mert Fırat, Belçim Bilgin ve Zeynep Farah Abdullah paylaşmakta. Film de iki tane yetenekli ve şiirini kanıtlama, gösterme ve yayınlatma çabasında olan iki şair başrollerde. Kendini şiirlere ve sanata adamış bu iki yakın arkadaş bir gün şehre gelen güzel bir kız için şiirleri üzerinden iddaaya girerler ve film böyle başlar. Bu iki adamın yaşadıkları, hastalıkları, şiirleri ve aşklarıyla dolu dolu bir hikayeyle bizi içine alıyor. Yer yer şiirler güçlendiriyor, destekliyor filmimizi. Maalesef filmde bir çok dramla karşı karşıya kalıyoruz. Konusunda derin bir acı gizli.

       Zamanın zorlu şartları. Çözümsüz hastalıklar. Savaş döneminin acımasızlığı. Her şey bir arada ve çokta güzel bir kurguyla karşımızda. Fakat bana sanki fazla uzatılmış bir film gibi geldi yani heyecanla gidiyordu ama son 10-15 dakika sanki biraz sıkıntı verdi. Tabi bu benim düşüncem. Gerçi etrafımda bi kaç kişiyle konuştum onlarda aynı şeyi söylediler. Demek ki bunu da dedirtebildiği olmuş filmimizin. Ama sonuca baktığım da izlenmeye değer miydi eveeeet! Şimdiden izlemeyen tüm blog dostlarıma tavsiye ediyorum :)


13 yorum:

  1. Biletimi aldım, bugün izleyeceğim.
    Çok kişi senin gibi filmi çok beğendiklerini söylediler. Şu ana kadar ki izleyici sayısını bilemiyorum ama çok kişiyi sinemaya çekeceğini düşünüyorum.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)şimdiden iyi seyirler.
      Bakalım sende beğenecek misin :)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. eveett izledimm :) cuma günü hemde:)
      Postumuda yayınladdım :)

      Sil
  3. yaaaaa ben de meraktan ölüyorum sinemaya yalnız gitmeyi de sevmem
    bu sefer birini bulamadım da gidecek:(:(:(:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben eşlik etmek isterdim :)
      Valla ben her türlü giderim tek çift kalabalık hiç fark etmes :)
      Ama madem yalnız sevmiosun hep tuut birini kolundan zorla götür :D

      Sil
    2. öle yapıcam planlarım o yönde:D

      Sil
  4. ben izleyene kadar vizyondan kalkıcak:S çok merak ediyorum, yorumalrı okudukça ben ne düşünücem düşüncesine giriyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hihihiih :) amann üzülmee kalkarsa,izleyemezsen internet peşini bırakmaz oradan izlersin. Kaçısın yok yani :)) Aslında genelde maruz kaldığımız yorumlar izleme ve okuma isteğimizi arttırıyor değil mi?

      Sil
  5. oh bütün kızlar toplanıp gidelim:))

    YanıtlaSil
  6. Bu filmi bende çok merak ediyorum.İş yoğunluğundan dolayı birtürlü izleyemedim ama izleyeceğim.Tanıtım için teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşler yoğun oldu mu kendine bile vakit ayıramıyor insan nerede kaldı sinemaya gitmek. Maalesef. Sana kolaylıklar ve rahatlamalar diliyorum işinde :)

      Sil