14 Temmuz 2013

PROFİTEROL'lu :)) İftar Menüsü ve Tarifi


Bugün misafirlerimiz var iftara. Kalabalık sofralar kurulacak evimizde. Ne kadar güzel değil mi? Şanslı olduğumu düşünmüşümdür hep bu yüzden. Rabbim dost sofralarının eksikliğini hiç aratmasın inşallah. Yalnızlık zor ya. Bende hiç sevmem zaten. Evet bazen gerekli oluyor insanın kendini dinlemesi herşeyden uzaklaşması onda hemfikirim :)) Neyse ben öncelikle iftar menüme ondan sonrada tatlı tarifime geçiyorum. 

        İFTAR MENÜSÜ

  • Şehriyeli Tavuk Çorbası
  • Karışık Kızartma (Domates Soslu)
  • Közlenmiş Patlıcan Ezme
  • Semizotu Salatası ve Kaşık Salata
  • Tavuk Sote
  • Pilav
  • Profiterol

  Düşündüm düşündüm bu iftarda en güzelinden hem hafif(sütlü tatlı ya :)) hemde serin serin bir tatlı yapmakta karar kıldım. 

PROFİTEROL
Malzemeler:

  • 125gr tereyağı
  • 1 su brd su
  • 1 su brd un
  • 3 yumurta 

       Küçük bir tencereye öncelikle Tereyağı ve Su konur, kaynatılır. Mikserle çırpılarak yavaşça Un ilave edilir. Bütün malzeme yedirildikten sonra tencereyi ocaktan alıp biraz soğumasını bekliyoruz. Soğuyan hamurumuza tek tek yumurtalarımızı ilave ediyoruz. Ben mikserle çırptım daha kolay kıvam alıyor ve iyice karışıyor. Hazırladığımız bu hamuru tatlı kaşığı yardımı ile yağlı kağıt (evde yoktu ben tereyağı ile yağladım tepsimi) serili olan tepsimize yuvarlaklar halinde diziyoruz. Önceden ısıtılmış olan 200 derecedeki fırına koyup, kızarana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra fırını kapatıp iyice soğumasını bekliyoruz ve bu arada kesinlikte fırının kapağını açmıyoruz. Yoksa şişmiş olan hamurlar puf sönüp, birbirine yapışıyor benden söylemesi :)


Krema İçin:

  • 500 ml süt 
  • 1pkt vanilya
  • 1,5 ymk kaşığı nişasta
  • 1,5 ymk kaşığı un
  • 1 cay brd toz şeker

Çikolata Sosu için:
İstenirse hazır çikolata sosu kullanılabilir yada krema malzemelerini aynen kullanıp üzerine 3-4 ymek kaşığı kakao eklenip sos yapılabilir. 

       Yine küçük bir tencereye Süt, nişasta,un ve şekeri koyuyoruz. Tel çırpıcı ile sürekli çırparak pişiriyoruz. iyice kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Ara ara çırpmaya devam ediyoruz yoksa kabuk bağlıyor kremamızz :)) 
Hazırladığımız hamur toplarını tepelerinden kesiyoruz. İçerisine yine hazırladığımız kremayı koyup şapkalarını kapatıyoruz. Bütün hamurlar bittikten sonra çikolata sosunu hazırlıyoruz ve ılıkken üzerlerine döküyoruz :)) sonrada kremalarını akıta akıta afiyetle yiyoruz :D

Sofranız muhabbetli, yemekleriniz bereketli olsun :))))

4 yorum:

  1. Eşim bayılıyor bu tatlıya, evde hazırlanınca daha hafif ve güzel buluyorum, bazen sosu çok ağır geliyor bana.. çok muntazam ve güzel görünüyorlar.. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bayılmıcak gibi değil ki hep yesem durmadan yesem bıkmamm :D Ev yapımı olanlar, ımmm ımm bi yandan yap bi yandan at ağzını ohh mis gibi...

      Sil
  2. iftar menüsü valla enfes olmuş. tek tek ve hepsiii.
    :)

    YanıtlaSil
  3. geçen gün aynısını kuzenimde yaptık :) profiterolü ailede sadece o yapıyor die onda toplandık, çok zahmetli ve el yoran aşamaları var :) yemesi de çok basit .. seninkiler de iştah açıcı valla ağzım sulandı :)
    hayırlı ramazanlar..

    YanıtlaSil