2 Ağustos 2012

DIGITAL KALE _ Dan Brown




                   Bu adama, kitaplarına bayılıyorum okudukça okumak, her kitabını almak istiyorum. Aslında Digital Kale yazdığı ilk kitabı olmasına rağmen benim 3. okuduğum kitabı :)) Neyse daha fazla uzatmayıp konusuna geliyorum kitabın:) Her insanın kafasını karıştıran düşünmeye iten bir kitap! Kurgulanması muazzam. Kitabın sonuna kadar o bilinmezlik. gerilim devam ediyor. Tam bitti, olayı çözdüm diyorsun bir bakmışsın ki yanıldın:) Kitabın her sahnesini hayalimde canlandırıyorum resmen her olayın içindeyim. O stresi yaşıyorum ve hissediyorum. Süperr süperr anlatılmaz okunur!! Kriptoloji uzmanı Susan'ın, çağrıldığı görevini tamamlayabilmek, bağlı bulunduğu teşkilatı ve sevdiği adamı kurtarabilmek için verdiği büyük çabaları anlatan; itinayla yazılmış bir roman!!!


               Ulusal Güvenlik Teşkilatı dünyanın kaderini değiştirecek ve digital ortamdaki tüm şifreli metinleri çözecek özel bir bilgisayar üretir. Ne var ki, günün birinde bu özel bilgisayar karşılaştığı esrarengiz bir şifreyi çözemez. Ve kriptoloji uzmanı, Susan Fletcher göreve çağrılır. Genç kadın korkunç bir gerçekle yüzleşir. Silahlarla ya da bombalarla değil, Amerika Birleşik Devletleri'nin en güçlü haber alma örgütü olan Ulusal Güvenlik Teşkilatı çözülemez bir şifreyle rehin alınmıştır.
               Sırlar ve yalanlar fırtınasına yakalanan Fletcher inandığı teşkilatı kurtarma savaşı verir. Dörtbir yandan ihanete uğrayan güzel kadın yanlızca ülkesini değil, kendi canını ve sevdiği erkeği de kurtarmaya çalışır... 
                       

1 yorum: