22 Ocak 2013

CELAL İLE CEREN _ Herkesin bir Ceren'i vardır :)




       Bu film benim için ilklerden diyebilirim. Genellikle Cem Yılmaz'ın dışındaki Türk komedi filmlerini izlemeyi tercih etmem. Genelde kabaca söylemler, kıro diye tabir ettiğimiz karakterlerle insanların güldürülmesi fikrini sevmiyorum ben. O yüzden ne sinemada nede televizyonda izlerim bu tip filmleri. Bu filme gelince fragmanını gördüğümde kesinlikle gidilmez dediklerimden olmadı birde söz verdiğim insanlar olunca mecbur gittim. Pişman olmadım evet ama çok şahane miydi? Bence hayır. Bu benim izlediğim ilk Şahan Gökbakar filmim bu. Diğer filmlerinde gördüğüm karaktere pek benzemediğinden- görsel açıdan- çok da katı yaklaşmadım. Keyifle oturdum koltuğuma izledim :) 

       Her zaman yaptığım gibi filmden ve oyunculardan söz edeceğim. Film, aşk, ayrılık ve erkeklerin bu konu üzerine düşünceleri üzerine kurulmuş bir KOMEDİdir. Filmimizin başrollerini ise Şahan Gökbakar ve Ezgi Mola paylaşıyor. Celal ve Ceren 6 yıllık sevgilidirler. Celal'in bir gün arkadaşlarından birisinin bekarlığa veda partisine gitmek istemesi üzerine aralarında bir gerilme yaşanır. Ceren resti çeker gidersen ilişki biter der. Celal ise bu durumun üzerine gitmemeye karar verir. Ama arkadaşlarını onu bırakmaz. Önce erkekliğine laf ederden, arkasından özgürülüğüne ve derken Celal'in aklını çelerler. Celal sevgilisine bir oyun hazırlar ve o partiye gider, giderde gitmesine partiden sonrası onun için hiç de iyi olmaz. Celal'in başına gelenleri merak ediyorsanız buyrun sinema salonlarına...

       Şunları da eklemeden geçmek istemiyorum. Film fragmanında gördüğümde çok eğleneceğimi ve güleceğimi düşünmüştüm. Yani fragman bu kadar güldürebildiyse filmi sen düşün dedim kendimce ama maalesef bizi güldüren sahneler  tanıtımdakilerden çok da fazla değildi. Hani üzerine birkaç sahnede daha güldüm diyebilirim. Yinede güzel filmdi. Öyle hayattan bizden sahneleri vardı ki. Bazen içten içe ahh işte Türk erkeği diyorsun. Komedi de olsa sonunda bir aşk oluşu ve aşkın galip gelmesine sevindim ben. Filmin sonlarına doğru ise bitsin de gidelim artık dedik. Uzatılmak istedikçe sıkıyor bazı filmler. Güldürmek için ise genellikle kaba erkek triplerini, belden aşağı muhabbetlerini ve kusmayı, tükürmeyi hatta altına yapmayı bile kullandı. Ama bunları yaparken güldürdü mü evet güldürdü. Sanırım Şahan'ın diğer filmi de böyleydi. Anladığım kadarıyla filmlerin de genellikle aynı tip karakter üzerinden yola çıkarak, izleyicileri çekmeyi amaçlıyor. Bunu da başarıyor. Her şeye rağmen insanımız bu tarzda filmleri izlerken keyif alıyor. 

4 yorum:

  1. Hislerime tercüman olmuşsun yine. :)
    Ben Şahan'ın iki filmine gittim. Recep İvedik serisinin sonuncusu ve bu. Recep İvedik bile buna bin basardı. Bazı sahneleri güldürdü sadece. Sinemaya gitmeye değmez diyerek acımasız olabilirim. Cem Yılmaz'ın da gösterileri sadece ilgimi çekti. Filmlerini başarılı bulmuyor ve sevmiyorum. Uzun lafın kısası, tipik bir Türk filmiydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)ne güzelll ne güzell eğer hislerine tercüman olabiliyorsam ne mulu bana :) Ben ise Cem yılmaz da cok güldümm :)

      Sil
  2. Güzeldi yaa biliyorsun ki hala dilimizden düşmüyorr :)) kapatalımmııı :D

    YanıtlaSil