21 Ocak 2013

SİMYACI _ Paulo Coelho


  

 Dolu doluu bir kitaptı. Kendi özüne bir bakmak hayatın sana sunduklarını anlayabilmek. İnsanın bakış açısını değiştiren Klasikleşmiş bir yapıt. Mutlaka okunmalı diye düşündüklerimden. Belki biraz geç okudum ama sonunda okumuş olabilmek beni mutlu etti. İnsanın arayışlarını hayata karşı duruşunu istediklerinin peşinden gitmesinin, zorluklarla mücadale etmesini ve asla pes etmemesi gerektiğini bizlere bu hikayeyle anlatmış Paulo Coelho.

       Kitapta öyle çok altı çizilesi cümle var ki... İnsana ders verir nitelikte. Kısacık ama dolu dolu bir kitap.

       Santiago, hayatını çobanlık yaparak devam ettiren bir delikanlıdır. Çocukken babası onu din adamı olsun diye okula göndermişti. Ama bir süre sonra delikanlı istediğinin bu olmadığını belirtti onu mutlu edecek şey gezerek yapacağı bir işti. Bu yüzden çoban olmayı seçti.  Koyunlarını onlarla mutludur, herşeyi onlardan öğrenmektedir. Ta ki, iki kere aynı rüyayı görüp, onu yorumlaması için bir çingene büyücüye gidene kadar. Büyücü Mısır'a gitmesini orada onu bekleyen bir hazine olduğunu söyler. Bunun üzerine delikanlı tüm koyunlarını satar ve yola çıkar. Yolda ise başına gelenler ve karşılaştığı güç durumlar onun kendi menkıbesini bulmasını ve hazinesine ulaşmasını sağlar. Peki insan bu uğurda neler verir, neler için savaşır? Okuyun haydi :)  

       Kitap ince ince işlenmiş bir kurguya sahip. Olaylar dizisi sizi heyecanlandırıyor ve kendi hayatınızı, yaşamınızı sorgulatıyor size. Sade, açık bir dili var. Sizi yormuyor. Keyif veren, sorgulatan başyapıtlardan... 

8 yorum:

  1. Tamam, bunu da ekliyorum listeye canım teşekkürlerrr :))

    YanıtlaSil
  2. Selam, iyi haftalar. :)
    Bu kitabı belirli aralıklarla 3 kez okudum ve yine okuyabilirim. Her okuyuşumda farklı bir yan gördüm. Belki ben yazarın tüm kitaplarını sevdiğimden bu kitabını da çok seviyorum. Hac ve Işığın Savaşçısının El Kitabı'da başucu kitabımdır. Tavsiye ederim. Hatta tüm kitapalrını tavsiye ederim. :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlu haftalarrr :)
      Gerçekten çok güzel bir kitap.Doyurucu ve insanı dolduran bir yapıt. Sizde kitapları tekrar tekrar okumayı sevenlerden misiniz? Ne güzel.. Eğer bir kitaptan insan her seferinde başka tatlar alabiliyorsa, gerçekten doğru kitaptır, ve okunmalıdır! Ben beni güldüren mutlu eden kitaplarıda tekrar tekrar okumayı seviyorum :) Önerileriniz içinde cok tesekkürler. bende edinebildiğim kitaplarını alıp okuyacağımm. bu kadar tavsiyeye mutlaka okunmalı zaten :)

      Sil
    2. Bazı kitapları evet severim tekrar okumayı.
      Rica ederim. Ama bu kitabı sevdiysen seversin diye düşünüyorum.

      Sil
  3. Hala okumadım desem inanır mısın?
    Ama okuyacağım inşallah, hep aklımda.
    Bu düşüncemi, somutlaştırarak yazdığın için teşekkür ederim. :)
    Vesselam!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okumak için hiç bir zaman geç değil kii :) En kısa zamanda al okuu bence:)

      Sil