8 Ocak 2013

Sinemada ''CMYLMZ'' günü!!! Bol kahkahalı :))




       Cumartesi günü için planımı önceden yapıp bildirdim tüm dostlara. Önce pizza yenilecek arkasından da sinemaya gidilecekti :) Bizde aynen yaptığım programa uyduk. Sinemada izlemek içinse tabikisi seçimimiz Cem Yılmazın yeni vizyona giren filmi oldu. Filme yer bulmak için bir kaç sinema gezmek zorunda kaldık. Her seansı fulldu salonların çoğunda. Gittiğimiz son AVM de 10:30 seansına yer bulduk. 

       Cem Yılmazın stand-up gösterilerini film haline getirip bizlerin karşını çıkardı ve çok da iyi yaptı. İzlemeyen kalmasın herkes bir de sinemada stand-up izlesin demiş ve bu film niteliğindeki gösteriyi bize sunmuş. Bu gösteri-filmimizin adı: ''CM101MMXI FUNDAMENTALS''. Filmin görüntü yönetmeni Gökhan Tiryaki ve Şükrü Ayar. Oyuncumuzun da Cem Yılmaz olduğunu söylememe gerek yok sanırım :)  Bu film, gözlem gücü ve zekayla harmanlanmış bir gösteri bence. Cem yılmaz, insanların günlük hayatta yaptıkları şeyleri, insanların anatomisini öyle güzel işlemiş ki oyununa; her seferinde aynı bizim insanımız, aynı biziz, aynı kaynım aynı (buda daha önceki gösterilerden aklımıza kazınmış olan sahnelerden birisi) iştee bu :) deyip kahkahalar attırıyor izleyenlere. Tabi bizi güldüren bu espirilerin çoğu belden aşağıydı. Ama öyle sempatik ki bunları söyleyişi, bize aktarırken ki mimikleriyle hiç göze batmıyor. Hep gülüyorsunuz çene kaslarınız yoruluyor ama siz duramıyorsunuz! Bu filmimiz yaklaşık olarak 2 buçuk saat sürüyor. Fakat bana sanki yarım saat kadar kısa bir zaman gibi geldi. Neden bitti demedim desem yalan olur.Cem Yılmaz'ın stand-uplarını sinemada izleme keyfi :) bir başkaydı ya... Yaptığı espirilerin hepsini tek tek akılda tutmak çok zor her zamanki gibi ama akılda kalan birçok şey var. Mesela:

  • Erkekler basit canlılardır analogturlar, kadınlar ise digitaldir :)
  • Little little little in the middle :) (ama bütün olayı dinlemek şart tabii..)
  • Grahammmmm, Grahammm gece gece icat çıkarma!!


       Bol kahkahalı bir gece geçirdik gülmekten elimdeki su şişesiyle koltukları dövdüm resmen :) uzunnn zamandır bu kadar çok gülmemiştim. Şuan bile gösteriden sahneler aklıma geldikçe gülüyorum. Ellerine, yüreğine, zekana sağlık Cem Yılmaz. Bence herkes gidip gülmeye doymalı şimdiden iyi seyirler :D


2 yorum:

  1. Ben de pazartesi günü gittim.
    Elmacık kemiklerim ağrıdı!
    Beni benden alan diyalog "Ne vereyim abimeee - Ne vereceksin banaaa" Harikaydı!
    Yaşlanmış olduğuna üzüldüm ama enerjisinden bir şey kaybetmemiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahahah hatırladımm :) Ne veriiim abimee :) Ayy çok sahaneydiii çok. Bencede her sahnesi harikaydı! İyiki izlemişiz diyelim ozaman :)

      Sil