18 Temmuz 2013

DİKENLER SARAYI _ Kadir Aydemir


       Fuardan aldığım imzalı kitaplarımdan biri daha :) AH şu fuarlar nasılda güzelller. Heyecanla gidiyorsun; her yer kitap, her yer kitap düşkünü insanla dolu. O kalabalıkta, yoğunlukta sende kendini kaybediyorsun. Bütün kitapları ellemeye, en indirimde olanı bulmaya, en çok istediklerini aramaya başlıyorsun bir yarışma gibi sanki. Bu sene fuardan baya kitap aldım. Hepsini sırayla okumaya çalışıyorum ama önceden birikmiş, hali hazırda duran bir kitap kulemde elimde bulunmaktaydı. Bazen hangisini okusam diye kararsızlıktan saatlerimi kitaplarımın başında geçiriyorum. Sonunda karar verebilmek güzel ama :))) 

       ''Dikenler Sarayı'' Kadir Aydemir'in şiir kitabı. İnce bir kitap. Şiirleri de bir o kadar sade yalın. Söylemek istediklerini kısa ve net olarak söylüyor, gerisini okuyucuya bırakıyor. Bırakın düşünsün, bırakın tamamlasın demiş sanki yazar. Tabi tüm bu şiirlerden sonra anladım ki ben şiirlerden pek anlayamıyorum. Bana öyle şiirlerin anlamlarını tamamlamacalar pek zevk vermiyor. Okuyorum ama kitap okurken ki hevesim olmuyor. Benim okuyacağım şiirlerde buram buram aşk olmalı ya :( Aşkı bulmadıkça yok bana tat vermiyor bu kitaplar. Ama siz şiir düşkünü bir insan iseniz bir de Kadir'in yazdıklarını okumalısınız. Bakalım ne düşüneceksiniz????

13 yorum:

  1. Bende dün D&R da öyleydim =) 4 kitap aldım Tuna Kiremitçi hepimiz birilerinin eski sevgilisiyiz, can dündar aşka veda, nihat hatipoğlu ve karl marx hahahahaha tam cümbüş, özdemir asafa bulan biraz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşka veda çok güzel çokkk :) Nihat Hatipoğlunun kitaplarını bende çok alıyorum ve kendisini de çokkk severimm :) Ama senin ki tam cümbüş valla yaa bu kadar farklı kitapları nasıl da bir araya getirdin :D

      Sil
  2. ne güzel anlatmışsın ya, keşke daha uzun yazsaydın , okuyorduk:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerim senii :) ben artık sık sık yazarım kii hem nasılsa artık buralaradayım :) hatta birazdan bir post daha geliyor :)

      Sil
  3. Şiiri ben de sevmem ama bazen kısa ama o kadar güzel kelimelerle anlatıyor ki şairler kıskanıyorum :)

    YanıtlaSil
  4. ben de pek şiir sevmem ama bazen şairler bir kaç kelimeyle o kadar güzel cümleler kuruyor ki şairler kıskanmadan edemiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun uzun uzun cümleler kuralım yeterki bu cümleler güzel olsun içten olsun kalpten gelsin :) bence en güzeli o...

      Sil
  5. çok güzel bir kapak tasrımı var..benimde en kısa zamanda sipariş vermem lazım, elimdekileri tüketiyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yitik ülke yayınlarının tüm kapakları böyle. Bende vurulmuştum çok çok başarılılarr :)

      Sil
  6. aaaa bi bakıyim, hiç duymadığım bi şiör.
    :)

    YanıtlaSil
  7. Ben de fuardan aldığım Kadir Aydemir'in KİTAPLARININ OKUYORUM BU YAZ BOL BOL...Kendisi ile tanıştın mı , bilmiyorum ama çok hoş sohbet biri... Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok fazla aldım :) kararsız kalıp onuda bunuda derken bir sürü oldu :) Evet tanıştım kendisiyle, muhabbetimizde bir o kadar keyifli oldu. Kendiside çok cana yakın ve tam muhabbet insanı sevdim..
      Teşekkür ederim :)

      Sil