22 Temmuz 2013

MART MENEKŞELERİ _ Sarah Jio



Bu kitabı ilk gördüğüm günden beri her yerde elime alıp bakmıştım. D&r'a ilk geldiğinde kapağıyla, rengi ve ayracıyla!! öyle bir çekmişti ki beni elime alıp, bırakmamıştım. Ama o dönemlerde yasaklı olduğumdan bu kitabı da almamıştım. Nerede ne zaman görsem hep çekmişti bu kitap beni, vardı birşey anlamıştım zaten. En sona saklayıp durmamdan güzel olacağını bilir gibiydim. Hissediyordum.. Yanılmamışım! Nasıl güzel bir kitaptııı.. Hiç bitmesin istedimm hiç! Zaten bir çırpıda okudum sinir de oldum kendime sonra. İnsan sindire sindire okur, hiç dört saatte kitap mı bitirilir ya :( Sahurdan sonra elime aldım alış o alış, uyku bile hak getire yani. Şiddetle tavsiye ediyorummmmmm. Mutlaka ama mutlaka okumalısınız. Böyle kitapların değerini bilmek şart!

Kitabımız, kocasından yeni boşanan Emily'nin sıkıntılardan uzaklaşmak amacıyla yengesi Bee'nin yanına Bainbridge adasına gitmesiyle başlıyor. Bu ada sakinliğiyle, deniziyle, insanları ve yaşam tarzıyla huzur veren bir yerdir. Emily çocukluğu burada geçmiştir. Buraya ait güzel anıları, yaşadığı aşkları vardır.  Mart ayını burada geçirecek olan Emily, Bee'nin onun için hazırladığı odada bir günlük bulur. İşte bütün olaylarda buradan büyük bir heyecanla başlar.  Bulduğu günlük Esther'e aittir ve onun yaşadığı büyük aşkı anlatır. Esther'in kim olduğunu bilmemesine rağmen Emily ondan ve aşklarından çok etkilenir. Ve onu tanımak kim olduğunu, hayatını anlamak ister. Bu istek ve arzuyla sırlar dünyasına bir yolculuk başlar. Bu dünyayı keşfetmek, bu sırrı açığa çıkarmak içinse sizin bu kitabı mutlaka okumanız gerekir. Kısa sürede sizi içine alacak, tüm dünyayla ilişkinizi kesmenize sebep olacak muhteşem bir roman.

Hikayemizde aslında bir değil birden çok kahraman var. Bu durum tabi kitaba daha çok dikkatinizi vermenize sebep oluyor. Gizemli olaylar, sıralar ve olayların birbiriyle ilişkisi, olay geçişleri bağlantılar güzel, ve oldukça akıcı. Yerlerin olayların betimlenmesi oldukça açıklayıcı. 

Sımsıcak, samimi, içten, aşkla dolu, huzur verici... Mart Menekşeleri keyifle okuyabileceğiniz,çok güzel bir hikaye. Bir yandan güneşin denizin, tatilin ve yazın tadını çıkarırken bu kitapla aşkın yolculuğuna çıkacaksınız. Sayfaları nasıl çevirdiğinizi anlamadan bitireceksiniz bu kitabı. Eee hemen bi tane bu kitaptan edinmek şart olmadı mı??? Ahh birde şunu unutmadan söylemeliyim geç olmadan birilerine Seni Seviyorum demeyi ihmal etmeyelim ;) 
Sizi Seviyorum!!!

(Bu arada bu blogumdaki 100. yayınımmış! Ya bu kitap benim için gerçekten özel anladım anladım. Aramızda güçlüde bir bağ kuruldu tamam :)artık devamı gelir.)


10 yorum:

  1. Benim de sırada bekliyor ama gerçekten cezbedici bir kitap.
    Bakalım ben ne kadar erteleyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erteleeemee bence al eline bak hemencecik bitecek; sonra ertelediğin için pişman olacaksın :)))

      Sil
  2. Ben de geçen ay aynen böyle duygular içinde severek okumuştum:)
    Hatta yazarın Yağmurdan Sonra'sını da aldım ama beklemedeyim.

    http://kitapsiginagi.blogspot.com/2013/06/mart-menekseleri.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seviniyorum böyle beğendiğim bir kitabı birçok insanın okuması beğenmiş olması çok güzel bir duygu :)) Hadi sen Yağmurdan Sonra'yı oku bende senin fikirlerin doğrultusunda alırım :) Bak nasılsa ortak fikirlerde buluşuyoruz..

      Sil
  3. Merak ettim, günlük mevzularını severim, bizde seni seviyoruz dielim =)) eşe dosta söylemekte güzel ama gönül sevgili olaydıda onada söyleyeydik diyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olur olurr :) sevgili de olurr. Önemli olan doğru zamanda doğru insanı bulabilmek :) Gerisi çorap söküğü. Ama emin ol hiç beklemediğin bir anda çıkıveriyor insanın karşısına!!

      Sil
  4. Ben de kapağı çok hoşuma gitti ama genelde bu kitaplar biraz boş oluyor diye almamıştım ne yalan söyleyeyim. Bu kadar güzelse alırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Simdi açıkça söylemem gerekirse (madem açık konuşuyoruz :)) bir edebi eser niteliği de taşımıyor. Hikayesi, olay geçişleri çok güzel ve sürükleyici. Yani hem her zamanda hep eğitici öğretici mi kitap okuyacağız? Bir kitap sizi mutlu edebiliyorsa gülümsetebiliyorsa eğer bence bu da kocaman bir şeydir :))

      Sil
  5. uffff ya hala listemde bu kitap.
    annem de hatta al da sona ban ver diyo.
    yeni kitabı bile çıktı ya.
    pofff.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. depppimm all kitabı seversin çok güzel :)
      yeni kitabınıda alalımm okuyalım sonra :D
      eksik kalmak olmazz :P

      Sil