5 Ağustos 2013

The Curious Case of BENJAMİN BUTTON...

      


       Merhabalar efendimmm :) Tatil filmlerime soluksuz, ara vermeden, hız kesmeden devam ediyorum! Yine izlemeye geç kalınmış bir film, yine Brad Pitt, yine muhteşem oyunculuk, yine çok güzel bir senaryo. Biliyorum ki bir çok kişinin severek izlediği filmlerden birisi BENJAMİN BUTTON. Ben sinemada izleyememiştim o zaman. Tabi hep bi izleme isteği içerisindeydim. Sonunda eksik kalanıda tamamladım :) Oh rahatladım. Konusuyla farklı bir film. Filmlerde sondan başa gitmeleri gördük, ara ara durup geçmişe de gittik ama böylesini izlememiştik...

"Bazı insanlar, nehir kıyısında oturmak için doğar. Bazılarına yıldırım çarpar. Bazılarında müzik kulağı vardır. Bazıları sanatçıdır. Bazıları yüzer. Bazıları düğmelerden anlar. Bazıları Shakespeare'ı bilir. Bazıları annedir.Ve bazıları, dans eder..."













Yönetmen :  David Fincher
Oyuncular : Brad Pitt, Cate Blanchett, Julia Ormond, Taraji P. Henson
Film Türü : Dram, Romantik, Fantastik
Vizyon Tarihi : 2009
Süre : 2 saat 35 dk


       Kıpkısacık bir özet yapayım istiyorum.  Çünkü filmi izlemelisinizzzzz! Yaşlı bir bebek olarak dünyaya gelen, zamanla gençleşen ve bir bebek olarak ölen adamın(Benjamin) hikayesi anlatılıyor. Filmimizin romantizmle dramı bir araya getiren muhteşem bir kurgusu var. Yaşanan tüm olaylar ise insanın kendisini, hayata bakışını sordurtuyor. Aslına bakarsanız birazda felsefik bir film bence ;) Öyle cümleler kurulmuş ki insanı derinden etkileyen, hayata bakışını değiştirebilecek türden. güzel, yürekten, hala bir umut olduğunu anlatan...  Çelişkiler, farklılar açıkça ortaya konmuş bu filmde. Filmimiz biraz uzun olmasına rağmen izlerken bunun farkında bile olmuyorsunuz. Sizi sıkmadan ilerliyor. Olaylar kurgu o kadar başka ki o serüvende kaybolup gidiyorsunuz ve en sona geldiğinizde gözünüzden iki damla düşmesine engel olamıyorsunuz! 

"Hiçbir şey için asla çok geç değildir ya da benim durumumda, istediğin kişi olmak için çok erken değil. Zaman sınırı yoktur, istediğin zaman başlayabilirsin. Değişebilir ya da aynı kalabilirsin. Bunun bir kuralı yoktur. En iyisini ya da en kötüsünü yapabiliriz. Umarım, sen en iyisini yaparsın. Umarım, seni şaşırtacak şeyler yaşarsın. Umarım, daha önce hiç hissetmediğin şeyler hissedersin. Umarım, değişik bakış açıları olan insanlarla tanışırsın. Umarım, gurur duyacağın bir hayatın olur. Öyle olmadığını anlarsan umarım, en baştan başlayacak gücü bulursun."


1 yorum:

  1. Çok güzel filmdir. Sonu sadece abartı oldu
    -Spoiler-
    Bebek olmadan delikanlıyken kalp krizi geçirse daha mantıklı olurdu. Büyümüş beden nasıl küçüldü ? Dimi ama yoksa gzl bir film sen gençleşirken etrafındaki insanlar yaşlanıyor. Motorla gittiği sahneler falan süperdi, bu adam cidden hiç yaşlanmasa keşke =)

    YanıtlaSil