22 Kasım 2013

PİRUZE _ Sinan Akyüz


Hayat bir kadına bu kadar acımasız olabilir mi?
Peki ya kaç kadın aşk için herşeyden vazgeçer?

     Bu kitabı okudukça kendinize o kadar çok soru soracaksınız ki... İnanılmaz bir öykü. İçinde kocaman bir dram barındırıyor. Ve okudukça sinirlendim çok kızdım ben. Çünkü çok gerçek olağan yaşanan şeyler var bu öyküde. Hatta çok daha fazlası. 

     Bazen düşünüyorumda biz kadınlar aşka tutulunca körleşiyoruz, herşeyi güzel görüp güzel bakmaya başlıyoruz. Yaşanan tüm olumsuzluklar inkar edilebilir hale geliyor. Mutsuzluklar mutluluğa dönüşüyor bir anda! İşte biz kadınlar sevmeye tutkuyla bağlanmaya görelim. Bir aşka tutulduk mu değmeyin bize :D Peki ama neden karşılıklı olarak sürmüyor bu güzellikler. Neden yetmiyor çoğu zaman? Aşk olunca herşey mümkün mü gerçekten? Yada sonu hüsran olan bir evlilikten ilişkiden sonra kadınların hayatı daha çok altüst oluyor? Sorular sorular sorular... Bir gün bir yakınımla konusurken bana Aşk'ın tanımını yapmıştı hiç unutmam. Çok gülmüştüm ben buna! Ansızın Şuur Kaybı demişti. Baş harfleri açık açık sölüomuşta biz fark edemiyormuşuz. Ne kadar da doğru bir betimleme olmuş. Direkt özetlenmiş. Zaten gözümüz körleşiyor ya, şuurumuzu kaybedip kendimiz olmaktan çıkmıyormuyuz Aşka gelince. Bu kadar şey yazdımda bu kitapla bağlantısını hiç söylemedim değil mi? İşte bunların tüm sebebi ''Piruze''. Şama gelin olan bir kız. Sever ve gözü hiç birşey görmez.Mutluluk hayalleriyle bir yola çıkar. Ama bu yolun dikenleri canını öyle bir yakacak ki, tüm hayatına mal olacaktır. Piruze'nin akıl almaz öyküsünü mutlaka okuyun derim. Zaman zaman canınızın yandığını hissedeceksiniz. Onun acısınıda sevgisinide yüreğinizin en derinlerinde yaşayarak hissedeceksiniz.

     Sinan Akyüz yine kalemini konuşturmuş. İnsanı içine alan, sürükleyici, hayatta bu olmaz dedirten öyle romanlar yazıyorki okumadan olmaz :) Ben seviyorum kitaplarını. Akıcılık, canlılık, dünyadan koparma ne isterseniz var...

6 yorum:

  1. kitaplığımda bekliyordu elimdeki kitap biter bitmez başlayyaımmm:)
    çok merak ediyordum zaten
    iyi ki paylaşmışsın canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya pişman olmassın canım oku mutlaka!
      Çok sürükleyici birde bu aralar gündemde Kadına karşı şiddet var ya tam kitabı. Bu kitabı okurken sinirlerim bozulmadı desem yalan olur.
      Hatta Sinan Akyüz'ün bi kitabını daha önerdiler Feraye Şahika die bakalım bide onu alırım belki ama ben üst üste aynı insanı okumayı sevmediğimden hemen okuyamam :(

      Sil
    2. ben aldım ikisi de kitaplığımda
      sinan akyüzün ilk incir kuşlarını okuyup çok etkilenmiştim zaten

      Sil
  2. ben bu kitabı okudum sanki:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin gibi birisi mutlaka okumuştur bu kitabı :)
      O kadar çok okuyorsunuz ki aradan kaçmamıştır. Keşke sizin gb okuyabilsem :(

      Sil
  3. tercümanım. çevirmenim yaaa.
    onlar öykü altında öykü diyor yaaa.
    :)
    gelicam yinee.
    :)

    YanıtlaSil