25 Aralık 2012

SERENAD _ Zülfü Livaneli

   

       ''.... Kimi insanın yüreği karanlık, kimininki aydınlıktır. Geceyle gündüz gibi! Dünyanın kötülerle dolu olduğunu düşünüp küsme, herkesin iyi olduğunu düşünüp hayal kırıklığına uğrama! Kendini koru kızım, insanlara karşı kendini koru! '' Serenad.

       Ne demeli, nereden başlamalı bilmiyorum...Öyle güzel bir kitap ki okumadıkça hiç bir yorum yeterli kalmayacaktır buna eminim. Serenad, öyle bir kitap ki sizi sizden alıp başka dünyalara götürüyor. Tarihi merak etmemize neden oluyor. Zaman zaman insanların çektiği acılara şahitlik etmemizi sağlıyor. Okudukça sinirleri bozuluyor insanın çünkü o kadar şey var yaşanan ve bir şekilde üstü kapatılan. Acılarıyla, aşklarıyla gerçekten çok iyi ve dolu bir kitap. Zülfi Livaneli' nin okuduğum ilk kitabı ve resmen tutuldum bu kitaba...




       Kitabımızda 3 kadından onların gizli kalmış kimliklerinden ve acılarından bahsediliyor. Ana karakterlerimiz olan Maya Duran tarafından bir uçak yolculuğu sırasında yazılıyor. Maya Duran; İstanbul Üniversitesinde,rektör hakkında çıkan haberleri toplayan okula gelen misafirleri ağırlayan sözleşmeli memurdur. Boşanmış ve oğluyla beraber yaşamaktadır. Oğluyla aralarında iletişim problemi yaşamakta ve eski kocasından hiçbir destek görmemektedir. Hayatı her gün aynı monotonlukta devam etmektedir. Misafir olarak üniversiteye gelen Prof. Maximillian Wagner ile tanışınca hayatı hiç beklenmedik bir şekilde değişir... Maya, profesörün hayatının ve onun gizli kalmış sırlarının içindedir artık. Profesörü tanıdıkça ve hayatına girdikçe kendi hayatındaki açığa çıkmamış sırlarla karşılaşmaya başlar. Ve Maya bir anda Ayşe, Semahat ve Nadia olur...

       Bu kitapla ilgili her detayı her ayrıntıyı yazmak istiyorum ama okurken benim yaşadığım heyecanı da duyun istiyorum. O yüzden buradan sonrasını anlatmayacağım Emin olabilirsiniz ki karşılaşacağınız tarih sizi şaşırtacak. Mutlaka okuyun demek istemiyorum sadece şunu bilin okumazsanız gerçekten çok şey kaybedeceksiniz.
       ''Seranad'' sizi etkisi altına alacak. Hikayesiyle büyülecek. Okudukça öğrenme isteğinizi arttıracak ve en önemlisi hayata bakış açımızı değiştirecek bir kitap.

4 yorum:

  1. Çok merak ediyorum sıradakiler bitsin hemen okuyacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çokkk güzel. okuyunca hak vereceksin. İlk bunu oku sana vereceklerimin arasından ilk buuu...

      Sil
  2. Çok ama çok güzeldi.

    Yazın bir solukta okumuştum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh eveettt hala aklımdan çıkmayan favorilerim arasında bir roman yaa :)
      Bide insanı alıp başka dünyalara götürüyor :)

      Sil