30 Temmuz 2013

BEKLEDİĞİM SENDİN _ Amor Towles



     Çok güzel bir kitabı daha okuyup bitirmenin verdiği keyifle yazıyorum bu satırları. Bu kitap ilk çıktığı zaman özellikle adı öyle çok çekmişti ki beni bende olmalı bu kitap dedirtip hayaller kurdurmuştu bana. Anılarıma, bir insanın hayatında herşeyi değiştirebilecek olan insanı beklemesine dair bir çok seyi düşündüm. Kendi hayatıma baktım Beklediğim biri vardı ve kader karşıma çıkarmıştı. Tüm bu düşünceler bu kitabı elime aldığımdan beri içimi titretmeye yetmişti. Kitap ise bu kadar beklentiye rağmen gerçekten iyi geldi bana.

     Hikayemiz, 1966 yılında, bir fotograf sergisini gezerken Katey'nin o fotografla karşılaşmasıyla başlıyor. 1938 yılında çekilmiş olan bu fotograf onu geçmişine götürüyor ve onun anılarında kaybolmamıza sebep oluyor.  Aslında hikayeyi tümüyle özetlemek isterdim ama bunu yaparsam o keyifli dönemeçleri, tam her şey bitti derken yeniden başlamaları, tamam çözdüm hikayeyi dediğiniz anda hikayemizin ters köşeye yatırmasını sizden mahrum bırakmak istemiyorum! Çünkü bu kitabın en etkileyici kısmı burada.

''Önce çabucak bir şey söyleyeyim size: İster öfke veya kıskançlıkla, ister utanç veya kızgınlıkla tetiklenmiş olsunlar, duyguların coştuğu bu anlarda ağzınızdan çıkacak söz size kendinizi daha iyi hissettirirse muhtemelen söylenmemesi gereken bir şeydir. Hayatta keşfettiğim en önemli sözlerden biridir bu. Artık benim işime yaramadığına göre sizde kalabilir.''


     Geçmişin tüm özellikleri öyle güzel resmedilmiş ki kitabımızda okurken nereye gittiğiniz, nasıl bir manzarayla karşı karşıya kaldığınızı biliyorsunuz ve orada o anı yaşıyor gibisiniz. Karakterimiz Katey'nin gözlemciliği, gerçekçiliği ve zekası hikayeyi sıradanlıktan uzaklaştırıp, etkileyicilik katıyor. Böylece hikayenin içinde sürüklenip gidiyorsunuz. Sade bir dille yazılmış, sizi zorlamayan, hayal etmenizi kolaylaştıran ve sizi New Yorkta yaşatan bir roman.

     İkinci dünya savaşı öncesi dönemleri ve bu tip aşk kitapları seviyorsanız bu kitaba da şans verin. Okuyun. Beğeneceğinizi düşünüyorum. Zaten bestseller olmuş bir kitap olduğunu düşünürsek herhalde bir çok kişiyle aynı görüşü paylaşıyorum :) Bu arada kitabımızın sonunada Nezaket ve Edepli Davranış Kurallarının eklenmiş. Merakımızı gidermeye devam etmiş yazarımız. Şimdiden yazın bu güzel günlerinde hepimize keyifli okumalar diliyorum...  

10 yorum:

  1. ayyy çok merak ettiğim kitapppp:(
    benim de olmalı bu kitap
    ve benim de beklediğim gelse artık:(

    YanıtlaSil
  2. :)) burada olsan paylaşırdım kitabımı seninle :)
    Güzel bir kitap seversin sende :)
    Gelirr o beklenenn geliir merak etmee gelcek biliorum ben :)

    YanıtlaSil
  3. en kısa zamanda ben de edinicem bu kitaptan ve o bekleneni beklemeye devam edicem
    ama sen biliorum dedin diye şimdi daha büyük bir umutla bekliycem:)
    Nasıl olsa gelcek :))
    Gelince sorarım ben ona nerde kalmış die :D

    YanıtlaSil
  4. Hımmm eski zamanları severim

    YanıtlaSil
  5. dönem anlatan hikayeleri severim.. en güzel aşk hikayesi ile birleşince güzel oluyor..etraflarındaki yaşananlarıda anlatıyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dimii ama :)
      okumasıda güzel, kendide güzel kitap :)

      Sil
  6. tammm anlaştık, görüşürüzzz :)

    YanıtlaSil
  7. nereye gitti sonki yazı =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SİLMEDİM, DÜZELTİODUM Bİ GARİP ÇIKMIŞTI YAZILAR, BAK BURDAAA :)

      Sil