29 Ocak 2014

TELAŞLAR TELAŞLAR TATLI TELAŞLAR...



       Düğün telaşı başladı mı yandınız demektir! Düşünmeniz gereken birçok ayrıntı var. İnsan önce çeyiz işine başlıyor mesela. Daha sonra evdi, kına gecesiydi, bekarlığa vedası, gelin hamamı ve düğünü derken liste uzayıp gidiyor. Tüm bunlar ise içerisinde düşünülmesi gereken milyon tane detayıyla karşımıza çıkıyor! 

       Çeyiz işine girildi mi öncesinde hemen mutfak eşyalarını tamamlamaya girişiriz, arkasından çarşafıydı örtüsüydü bahtaniyesiydi kısmı gelir. Tabiki bunlar en eğlenceli kısımlardırda biz sonradan fark ederiz :) Çünkü zaman içinde sindire sindire alırız beğeniriz koyarız kenarıya. Bu tabak güzelmiş alalım, bu bardak şahane benim olmalı. Sonra baktın içine mi sinmedi aman başka bi tane al, diğerini hediye et, anneciğine ver kullansın :) Çözüm çok. Taa ki ev işin içine girinceye kadar. Evin dekorasyonu, beyaz eşyalar, mobilyalar, dolaplar... 

       Bence sıkıntı tam da burada başlamakta seçim çok geri dönüş sıkıntılı :(  Hele ki kendi evinizde oturcaksanız, buraya tadilat yaptırıyorsanız, birde her detayla tek tek ilgilenmek zorundaysanız. Çünkü büyük paralar harcanmakta ve bunu istemem vazgeçtim lüksünüzde pek yok. Doğru kararı vermek, ne istediğinizi bilmek zorundasınız. Ama ben maalesef ne istediğime karar veremeyenlerdenim. 

       Terzi kendi söküğünü dikemez derler ya aynen öyle. Evimin içini kendim çiziyorum, herşeyiyle birebir ilgilenmeme rağmen daha büyük sıkıntıdayım. Karar veremiyorum bir türlü. Araştırmalar, çizimler sürekli beynimi kurcalamakta. Gece yatağıma yattığımda bile rüyalarımdalar :( Bilmiyorum sonun ne olacak :D Bu arada bir çok araştırma yaptım. Yapıyorumda, okuyorum bloglarda geziniyorum, kitaplar alıyorum, yaptığımız işlerden örnekler çıkartıyorum. Eee böyle yaparkende aklıma geldi madem ben yaşantımın her anını paylaşmaya niyetle blogumu açtım ee neden o zaman bu hallerimi yazmıyorum. Bulduklarımı paylaşmıyorum? Paylaşıcam dedim ve ilk postumu yazdım işte :) 

      Sizde bana yazabilirsiniz hissettiklerinizi, gezip gördüklerinizi belki bakmam gereken bir siteyi. Yorumlarınızı ve fikirlerinizi bekliyor olacağım. İnsan kararsızlık ve merak kuyusuna düşmeye görsün :D Hadi ben işime döneyim. Son olarak şunu da söylemeden gitmek istemiyorum;  bu durumda olan herkesin Allah yardımcısı olsun inşallah. Büyük sabır ve emek isteyen bir süreç...

6 yorum:

  1. yeni evli biri olarak kolay gelsin diyorum..umarım herşey gönlüne göre olur...en güzel zamanların...ben çok keyif almıştım...hatta beş yılda bir yeniden yaşasak bu telaşları diyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) evet en güzel zamanlar biliyorum ama strese girmektende kurtulamıyorum ki :(
      Birazda hatta çok fazla heyecanlı zamanlarım farkındayım...
      Tadını çıkartrmak gerekk keyif ala ala tüm detaylarıyla yaşamak gerek. İnşallah da öyle olur :))

      Sil
  2. ayyyy tatlı telaşın beni de telaşlandırdı
    ne güzel anlatmışsın
    umarım herşey güzel kalbine göre gönlünce olur canımm
    :)
    rengarenk mutlu yuvan olsun inşallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımmmm benim teşekkür ederim amin kuzucum amin ya inşallah!!
      Hepimiz bu güzel telaşları yaşamayı hatta doya doya yaşmayı hak ediyoruz.
      Bu arada yeni başladım anlatmaya devam susmak yok artık hihihihih :D

      Sil
  3. her şey arzuladığın gibi olur umarım :)
    yalnız ben baya tırstım ehehe
    evlilik şeysini her an atabilirim kafamdan :)

    YanıtlaSil
  4. hihi kolay gelsin.
    bugünlerde sıradan bir evlilik 35 000 liraymış.
    :)

    YanıtlaSil