1 Şubat 2013

GRİNİN ELLİ TONU _ E. L. James



       Fazlasıyla yoldan çıkarıcı, merak uyandırıcı ve baş döndürücü... Çok satanlar listesin en başında olmasına hiç şaşırmamak gerek. Bu tarzda bir kitap daha önce karşıma çıkmış mıydı? Bu tarz bir kitap daha önce okumuş muydum? Tabi ki okuduklarıma hiç benzemiyor. Derin anlamlar çıkarılacak yada bilgi yüklemesi yapacak bir kitap hele hiç değil. Ama farklı. Farklı olmasının sebebini ise kendimce şöyle yorumladım. İnsanı hiç bilmediği dünyalara sürüklüyor ve sizi orada yalnız bırakıyor. Konuşmaktan bile zaman zaman kaçtığımız şeyler bu kitapta fazlasıyla var. Daha önce ''Yatmadan Önce 100 Fırça Darbesini'' okumuştum. Ona benzer yanları var ama dahası da var. Çok güzel ve çok daha fazla etkileyici. Bu kitabı okumak istediğimde içeriği hakkında en ufak fikrim yoktu. Sadece çok satıldığını biliyordum. En yakın arkadaşımın bu kitapları seri halinde almış ve okumaya bile başlamıştı. Bana tek yorumu felaket bir kitap oldu. 3 kişi beraberce okuyoruz biraz zor olsa da sonunda sıram geldi. Eee tabii bende duramadım bitince aldım okumakta olduğum kitabı kenara bırakıp başladım :) Ve çok da çabucak bitirdim. Hatta ikincisine merakımdan hemen başlayacağım. Çünkü öyle bir sonla bitiyor ki. Size şimdi ne olacak dedirtiyor! Kolay anlaşılır, akıcı bir dili var. Sayfaları nasıl okuduğunuzu nasıl geçtiğinizi anlamıyorsunuz. Bazen duygularınıza yenilip çok kızıyorsunuz bazende seviyor be kardeşim diyorsunuz ve nihayetinde ''Grinin o Elli Tonun''da sizde kayboluyorsunuz. Sizi muallaklara sürükleyen bir ''Erotik Roman'' bu.

       Bu seri diğer kitaplara göre gerçekten çok farklı ve kışkırtıcı bir seri. Ben elimden bırakamadım. Çünkü roman öyle bir kurgu üzerine oturuyor ki, içinize merak tohumlarını bırakıveriyor. Ayrıca tuhaf bir çekiciliği olduğunu düşünmekteyim. Eski Türk filmi havasında bir aşk kitabı. Herşeye fazlasıyla sahip bir erkekle karşı karşıyayız bu hikayede. Zengin mi zengin, yakışıklı mı yakışıklı, fazlasıyla zeki, tutkulu, tek eşliliği seven, sahiplenici, kıskanç, şaşırtıcı bir kadının tüm beklentilerini karşılayacak bir adam. Fakat tek eksiği sevgi kavramından uzak oluşu. Kızımız ise; masum, genç, özgür ruhlu, kendisini okulunu ve işine adamış. Bu iki farklı insanın birleşmesi nasıl bir sonuç ortaya çıkarır insan bunu merak ediyor. Ve her sayfada bu yakışıklının yaptığı sürprizlerden bir kez daha etkileniyorsunuz. Ahh kadınlar :) Tabi bu adamın tüm güzel yanlarına rağmen birde karanlık bir yüzü var. İşte tam burada bir düşünüyorsunuz. Ne yapmalı!! 

       Birazcık da kitabımızın olaylarına gelelim :). Üniversite son sınıf Edebiyat öğrencisi olan Ana, en yakın arkadaşının isteği üzerine Christian Grey'le röportaj yapmaya gider. Ana'nın bu adam hakkında hiç bir fikri yoktur. Ve bu genç adamla karşılaştığında şaşkınlığını gizleyemez. Karşısında duran çok genç, yakışıklı, başarılı ve çok da zeki bir adamdır. Ana bu adamdan etkilenmiştir. Fakat üzerinde durmaz ta ki çalıştığı yapı markette Christian'la karşılaşana kadar! Aralarında oluşan karşı konulmaz çekim onları bir araya getirir. Fakat bu birliktelik Ana'nın düşündüğü kadar masum değildir. Grey'in karşı konulmaz bir çekim gücü ve akıl almayan istekleri vardır. Yaşanılacak bu ilişkide kilit nokta Grey'in hükmettiği tutkulu bir cinselliktir. Herşeye rağmen Ana bu adamla herşeyi yaşamak ister ve kendini ve bu adamı keşfedebilmek için bu ilişkiye bir şans verir. Ama bu istekler altından kalkabileceği kadar kolay olmayacaktır...





5 yorum:

  1. çok yorumlanıyor bu seri , beğenenden çok beğenmeyen var:))Ama aldım notumu er-geç okunacak:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet fark ettim :) beğenmeyen çok ama nedense beğenmemelerine karşı bütün seriyi okuyor herkes bende bunu anlayamıyorum ya neyse :) Evet okumalısın bencede canımm :))
      Mutlu haftasonları :))

      Sil
  2. Gerçekten fazlasıyla merak uyandırdı şuan yorumunu okuyunca :))

    YanıtlaSil
  3. Bu yüz yıl için bir Külkedisi versiyonu denemesi de denebilir.
    Senaryo mantığı ile yazılmış hissi uyandırdı bende, böylece hem kolay okunur hem de okuyucunun hayal gücü istediği gibi çalışır.
    Erotik olması çok eleştiriliyor, bence gereksiz bir eleştiri, her şey erotik iken birisi bunu akıl edip yazmış, belki de bunu çekemiyorlardır:)
    Film için Mr.Grey alternatif önerim için bakınız:
    http://www.freundevonfreunden.com/interviews/douman-pour/

    YanıtlaSil