20 Şubat 2013

''MADO'' Her Lezzetiyle Bir Başka...


Bazı yerlerin kalitesi tadı hiç değişmez bir başkadır ve insan bir kere o tadı aldı mı vazgeçemez! MADO da bizim için öyle. Yazın kilolarca dondurma alırız yetmez. Yediğim en güzel dondurma desem hakkını veremem.  O süt tadı yok mu ımmm!! Tabi sadece dondurması mı? Hayırrrrr! 


 Her tadıyla güzel. İnsanı memnun ve mutlu eden tatları var. Biz yine çay tutkunları olarak çayımızı söyledik. Tatlımız mı çaya eşlik ediyor yoksa, biz tatlımızın yanında mi söyledik bilemedim :)) Yine güzel bir sohbet eşliğinde keyifle bekledik tatlılarımızın gelmesini ben bu sefer sütlü bir tatlıyı tercih ettim. Bu yüzden ilk benimki geldi. Sakızlı Muhallebi ve üzerinde sütlü dondurmaaaaa :) Bu tatlı kesinlikle böyle yenmeli. Çünkü yoğun bir sakız tadı var. Ben o fazla yoğunluğu alıp yumuşak bir tat vermesi için dondurma ilave ettirdim. Sonuç kesinlikle şahaneydi.


Daha önce genellikle Künefe yerdik MADO da. Bu sefer bizimkiler değişiklik yapmak istediler. Künefeye benzer ama daha çıtır çıtır olan Burma Kadayıf tercih ettiler. Birisi normal peynirli diğeri fıstıklıydı.

  
Kadayıfımız geldiğinde sıcacık oluyor. Yeni yapıyorlar tabiki de hazırlanma süresi biraz uzun 10-15 dakikayı bulabiliyor. Yanında kesme dondurmayla servis ediliyor. Dondurmayı oh o sıcacık kadayıfın üzerine koyuyorsun eriyor, şahane :) Ama ben künefesini daha bir başka seviyorum. Kadayıflarımız tam şerbetli değildi. Belkide ondan çok sevmedim, bilmiyorum. Ben şerbetli tatlı dedin mi, şöyle iyice şerbetini çekmiş olacak ama baymayan bir şerbeti olsun isterim. Tadı veren şerbet değil mi yani. Hem şerbetli tatlı ye, hemde tadı olmasın olmaz ki öyle :) Bizde bu yüzden tatlılarımıza sonradan şerbet ilave ettirdik. Fıstıklı Kaymaklı olan burma kadayıfımız ise tabi ki daha ağırdı. Şerbetinden dolayı değil ama. İçinde fıstık ve kaymak olmasındandı. Zaten fıstıklı baklava bile hemen keser, tıkar iştahını. Bu seferde yine öyle oldu. Zor bitti tabaklardaki kadayıflar :) Ama bitirmeden kalkılmaz ki dimi? 
  

Ayrıca yemek de yiyebilirsiniz, güzel bir köy kahvaltısı için burayı da tercih edebilirsiniz. Herşeyi içinde barındıran bir yer. Sadece tatlıcı diyemeyiz buraya yani :D Canınız künefe isterse yada dondurmadır, sütlü bir şeyler. Mutlaka Mado'ya bir uğrayın derim. Seveceğiniz çeşitli ve bir o kadar güzel tatlarla karşılaşacaksınız. Baklavasını alın götürün misafirliğe giderken. Herkesin aklında kalan bir tat olacaktır. Yazın yazlığa giderken doldurun dondurmaları arabaya :) Zaten gideceğiniz mesafeye göre dondurmalarınızı paketliyorlar, erimesin diye. Her zaman her şekilde ihtiyaçlarınızı karşılar. Birde sütlü dondurmalarını keçi sütünden yapıyor olması çok farklı bir tat katıyor. Keçi sütünün faydaları da say say bitmiyor. Anne sütüyle eş değer olduğu söyleniyor. Henüz denemedim ama deneyeceğim en kısa zamanda. Mado, sizin için günlük şişeli olarak keçi sütü de getirtiyor. Fakat yalnızca pazartesi günleri gelen süt,3 gün içinde tüketilmeli ve ellerinde de kalmıyor hemen almalısınız. Bunların yanı sıra keçi peyniri de bulmanız mümkün. Eğer sizinde bu tip ihtiyaçlarınız olursa bir deneyin derim :) Hiç bir şey kaybetmezsiniz ki!!

7 yorum:

  1. hmmmmm nefis görünüyor gerçekten:)

    YanıtlaSil
  2. ben de MAdo'yu çok severim , özellikle su böreği harika oluyor:)Tabi başka tatları da:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hımmm aklımda olsun. Ben yemedim bide onu yiiiyim :)

      Sil
  3. oh oh valla hep keyifli şeyler yapıyosun.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) ehh oluoo öle bazı bazı :)
      napıım bide seviyorum :)

      Sil
  4. keçi sütünden haberim yoktu, be sabah Maso nun yanından geçerken bir haftasonu burda kahvaltı mıe tsek derken yazınızı gördüm:) dondurması benim için vazgeçilmez.. en iyi ballı dondurmaydı. tadı tarif edilmez.. çatal ve bıçakla yenen dondurma:)

    YanıtlaSil