4 Şubat 2013

MİM'lendim! Lay lay lom :)


Sevgili Deeptone beni ikinci kez MİM'liyor. İlkine cevap vermek için geç kalsam da bu sefer tam zamanında cevapladım :) Öncelikle bu mim diğerlerinden biraz daha farklı. Deep, soru gruplarından hangisini beğenirsek onu seçmemizi  ve onu cevaplamamızı istemiş. Tabiki bu ilk aşama. Devamında ise yapmamız  gereken iki aşama daha var:) Buyurun benim seçimlerime ve benim hayatıma!!
1-Kitaplara eş değerde sevdiğin bir şey var mıdır? Varsa nedir?
Gezmek yeni yerler keşfedebilmek  beni mutlu ediyor önce gittiğin yerin içinde uyandırdığı nasıl bir yerin merakı, sonrasında sende uyandırdığı hisleri konuşabilmek! Eğlenmek nasıl olduğu zaman zaman hiç fark etmiyor birlikte mutlu olduğum insanlarla gülebileceğim Dans edebileceğim şeyler yapmak tutkunu olduklarımdan!  Sinemada, evde Film izlemek. Her şartta her saatte ayartabildiğim insanlarla bütün filmleri izleyebilirim!  ve yağmurda sırılsıklam olana karar yürümek. 
2-Takma adın var mı? Varsa o adı neye göre seçtin ya da sana nasıl hitap edilmeye başlandı? Yani hikayesi nedir?
Aslında zatan zaman çeşitli takma adlarım oluyor ama bunlardan en yaygını ceyduşum. Neden bilmiyorum ailemde ve yakın arkadaşlarımda  beni böyle çağırma gibi bir durum söz konusu. Pat diye ağızlarından çıkıyor. Birbiriyle alakası olmayan insanlar bile bir bakmışım öyle sesleniyor. Ama nedenini hiç sormadım :)
3- Kitap okurken aynı anda şarkı dinleyenlerden misin? Belirli kitaplarla özdeşleştirdiğin şarkılar var mı? Varsa bunlar nelerdir?
Aslında kitap okurken şarkı dinlemem çünkü kitaptan başka şeylere odaklanamıyorum. Direkt o dünyaya dalıyorum ama bazı kitaplarda hikayede  geçen şarkıyı o mısraları okurken dinlemek bana keyif  veriyor.  Serenad da özellikle. 
4-Seri kitapları mı daha çok seversin yoksa tek kitapta herşeyin olup bitmesinden hoşlananlardan mısındır?
Aslında seri kitapları seviyorum ama  şöyle bir durum var. Eğer seri kitap baymıyorsa (bazı kitaplar kendini tekrar etmeye başlıyor bir süre sonra aynı şeyi okuyormuşum gibi hissediyorum ve bunu sevmiyorum!) konu beni sürekli çekiyorsa ve okurken beni benden alıyorsa bitmesin istiyorum ve hep devamını okumak için sabırsızlanıyorum.  Tek kitap da  okumak güzel şey bazen bir kitapta son noktayı koymak gerek!
5-Hayatta en çok gerçek olmasını / senin olmasını istediğin şey nedir?
Mimarı kendim olduğum ve her şeyiyle bizi yansıtan evde en sevdiğimle aşkla, mutlu ve huzurlu yaşayabilmek. 
6-E-book mu yoksa eski usul,ellerinde hissedebileceğin kitapları mı okumayı tercih edersin?
Tabikiiii ve kesinnliklee ellerimle hissedebilmek. Kitap elimde olacak o kitabı almanın keyfine varacağım, sonra kapağı beni meraklandıracak, kokusunu içime çekeceğim ve ellerimde hissedip okuyacağım var mı bundan öte keyif?
7-En sevdiğin şarkıcı / grup ve onun / onların en sevdiğin şarkısı nedir?
Çok ama çok var böle şarkım bir tane söylemem  mümkün değil ya. Çünkü ben her dinlediğim şarkıya kendimden anlamlar yüklüyorum!
8-Kendin hiç ayraç yaptın mı? Yaptıysan eğer kendi yaptıklarını mı yoksa kitapların orjinal ayraçlarını mı tercih edersin?
Evet yaptım, yapmaya da  devam ediyorum.  Yaptıklarımı hediye etmekte çok mu çok hoşuma gidiyor! Ben kitapların orijinal ayraçlarını hiç kullanmadım ki sevmem de kullanmayı nedense? 
9- En sevdiğin,bir anlamda hayatını etkileyen ünlü bir alıntı / alıntılar var mıdır?
  ''.... Kimi insanın yüreği karanlık, kimininki aydınlıktır. Geceyle gündüz gibi! Dünyanın kötülerle dolu olduğunu düşünüp küsme, herkesin iyi olduğunu düşünüp hayal kırıklığına uğrama! Kendini koru kızım, insanlara karşı kendini koru! '' Serenad.

    ''Bir insana yüzde yüz güvenmekle yüzde doksan dokuz güvenmek arasında dağlar kadar fark vardı.Çünkü eksilen yüzde birin nereden eksildiğini bilemezdin ve dünyanın bütün kazıkları o küçük "bir"in içinde saklanabilirdi.O yüzden yüzde doksan dokuz,yüzde yüze olduğundan daha yakındı yüzde sıfıra.'' Kahperengi

Bunun gibi bir çok alıntı sayabilirim okuduğum kitaplarda beni etkileyen cümleleri kullanmayı tekrar tekrar okumayı çok seviyorum. 
10-En sevdiğin mevsim hangisidir?
Tabikiiii yaz! Herşeyini seviyorum. Havalar sımsıcak, içimi ısıtıyor! Dondurma yiyebiliyorum hemde kafam kadar olup boğazlarım şişmeden, meyvelerini seviyorum, denizi seviyorum, yaz gecelerini seviyorum. O keyifli akşamları sahilde oturmayı, yakamozu izlemeyi, denize bakarken uyuya kalmayı!
11-Dürüstçe cevap vereceğini varsayarak soruyorum.Elinde bir şeyleri değiştirecek güçte tek kullanımlık bir güç olduğunu düşünelim.Bu kadar büyük bir şans avuçlarındayken bencillik edip kendi isteklerin doğrultusunda mı kullanırdın yoksa daha geniş düşünüp herkesin yararına olan bir değişiklik yapmak için mi kullanırdın? Ve bu değişiklik (bencillik edip de yaptığın yada herkesin yararına olan) ne olurdu?
Off bu baya zor bir soru benim için! Ya herşeyi yapabilirim o an ki ruh durumuma bağlı olarak bencil de olabilirim, kendimi unutup dünyayı da kurtarabilirim bilmiyorum :)

Böylece İlk Aşamayı tamamlamış bulunmaktayımm! Sıradakine geçelim :)

''Hakkımızdaki 11 Gerçek!'' burada kendimizle ilgili veya blogumuzla ilgili 11 gerçek açıklıyoruz.

  • Bu üçüncü blogum. İlk blog açtığımda bir heves bir heyecanla başladım. Ama yürütemedim okul çok yoğun olduğu için vakit ayıramadım. İkincisi okulda bir ders için açmıştık. Ödevlerimizi blog üzerinden yapıyorduk.
  • Bir film arşivim var. izlediğim filmleri bile tekrar tekrar izlerim bıkmadan usanmadan!!
  • Kitaplardaki alıntı cümleleri yazdığım bir defterim var!
  • Benim için önemli olan şeyleri hep saklarım. Film izlemekte önemli olduğundan gittiğim bütün sinema biletlerini saklıyorum :)
  • Sevgi arsızı ve müptelasıyım. 
  • Pazartesileri sevemiyorum. Hep zor geldi bu gün bana!
  • Mado'nun dondurması vazgeçilmezim.
  • Herkesi kendim gibi sanıyorum.
  • Plan yapamayan insanlara sinir oluyorum. Hep bir fikirle bişile karşıma gelinsin istiyorum.
  • Güzel yerlerde yemek yemekten keyif alırım.
  • Sürpriz yapmak benim ikinci adım.

İkinci aşamamızda böylece tamamlandı. Sırada üçüncü aşama var. Yani benim mim'lediklerime sorularım. Bu sorular biraz deep'in önerdiklerinden biraz benden olacak!
1-neye zaafınız var?mesela neyi yapmıcam dediğiniz halde yapıyorsunuz ya da yemeden duramıyorsunuz , kendinizle cebelleşiyorsunuz? :)
2-Sevmek ve sevilmek dersem bana ne anlatırsınız?
3-Kitaplarınızı yorumlarken neye dikkat edersiniz? Neye göre o kitabı anlatırsınız?
4-Hayallerinizin ülkesi neresi? Oraya ilk kez gideceksiniz, orada kiminle olmak ve ne yapmak isterdiniz?
5- Meraklı mısınızdır?  Sizce merak iyi bir huy mu yoksa kötü mü? Ve meraktan şunu bile yaptım dediğiniz bir şey paylaşır mısınız :)
6- Yaşadığınız şehirde gitmekten ve orada olmaktan mutlu olduğunuz restoran yada  cafe ve orada yediğiniz en güzel yemek ne ki acaba?
7- Hayat kısa ve zaman çok çabuk geçiyor o zaman ....... yapalım.  Nokta noktalı yer senin için neyle dolmalı?
8- Doğum gününüzde sizi mutlu edebilecek en büyük sürpriz ne olur?
9- Hayallerinizdeki işi mi yapıyorsunuz ya da hayalinizdeki yerde misiniz?
10- Kendinizle ilgili kimsenin daha önce bilmediği bir şeyi bizimle paylaşır mısınız?
11- Dostluk sizin için nedir? Gerçek dost olabildiğinize inanır mısınız? Ve Uğruna neler yaparsınız?

MİM'lediklerim;

Sevgli Deeptone   Sonsuz    İ.r.e.m.c.e   Çilek Tadında   Zaman Sözleri         Maria Pader Ölmedi  Papatya Çiçek   Asayra   Beyza   Parçalanmış Gülüşler    Kontesce   Kitap Delisi Gizem   Kitap Sanatı   Ahududu Tadında Cümleler   Mor Rimel     Kitapkokusuesra    Filizimsi





15 yorum:

  1. hey maşallah ne güzel ne ayrıntılı yanıtlar sevgi arsızı ceyduş kikiki. çok da içten kikiki. ha haaaa mimleyeni mimlemek. taarruz haaa.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))) teşekkürler efendim utandırdınız benii :))) hihihihihi. EEE sen mimledin içten olmazmıyım :)) Büyükk bir mutlulukla yanıtladım kii! Mimleyen birini tanımak istiyorsa taarruza başlar :D canımmm.. Ahh bu arada yeni lakabıma BİTTİM :)

      Sil
  2. ayyyyy çok sevindim beni de mimlemene ve hemencik yazdım birşeyler başarabildim mi bilmiyorum ama :)
    en azından denedim:)
    http://fatosgul.blogspot.com/2013/02/mimlenmek-hmmmm-guzel-bir-duygu.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen bakıyorum :)) Mutlaka güzel olmuştur yüreğine sağlık canım!!

      Sil
  3. çok içten cevaplar ceyduş ^_^ beni mimlediğin için de teşekkür ederim ama en son yazdığım mimle aynı mim. sadece farklı soruları seçip yanıtlamışız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler ahududucumm :)) Evett o mimin aynısı olduğunu fark ettim amma velakin bu mimde benim sorularım da varrr :))) hihihihi

      Sil
  4. Vuhuuu ne uzun olmuuşş :)
    En kısa zamanda cevaplıyacağım , teşekkür ettim :)

    YanıtlaSil
  5. canım ya yanlış cevapladığımı akşam yatağıma girdiğimde farkettim. kafam bugünlerde o kadar dalgın ki kusura bakma :)
    ama düzelttim şimdi tekrar bakabilirsin
    teşekkür ederim
    sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahhh kıyamamm yaaa olsunn yazdıkların da çok güzeldii ben sadece biraz takılayım die yaptım öle bir yorumm :)) Yoksa sonuçta uğraşmıssın cok mutlu oldum :) İnsan bazen çok dolu olabiliyor normal canımm.. Güzel bir hafta gecirmen dilegiyle..

      Sil
  6. Bende mimlenmişim :-) mim canavarı olacam.beni tanımanızı aranıza almanızı istediğim için bunuda en iyi sorulara olan cevaplarım ile yapabileceğim için çok mutluyum. İremce ve kelebeğin hisleri teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. Cevapladım canım tekrar teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  8. Ayraç yapabiliyor muşsun ne güzel ya ben yaptım çok acemice oldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evett yapıyorumm :) Böyle değişik şeylerle uğraşmayı seviyorum ki :))
      Hem olsun acemice olsa bile el emeğinin yerini tutmaz ki hiç bir şey!!

      Sil