5 Şubat 2013

''ÖZSÜT'' Keyfi :)


 Taaa taaa taaamm! Bu sefer pek tatlı lezzetlerle karşınızdayım :) Off pastalar beni hep can evimden vururlar!!   Akşam yemekten sonraki çay fasıllarımızdan birinde soluğu Özsüt'te aldık. Hem eve yakın olması nedeniyle hemde çok vaktimizin olmayışından bu sefer Güzelyalı ÖZSÜT'eydik. Yeni tadilattan çıkmıştı ve gerçekten çok da güzel olmuş. İç dizaynı yenilenmiş ve ferahlamış. Koltukları rengarek masalar ahşaptan sıcacık ve capcanlı bir ortam haline gelmiş. İnsana gerçekten keyif veriyor burada oturmak! 


Duvarlarını yazılarla ve bir İstanbul siluetiyle daha da güzel hale dönüştürmüşler. Siluetin bulunduğu duvarı çekemedim maalesef çok kalabalıktı mekan ve önündeki tüm masalar doluydu.  Böyle kendine has farklı tarzı olan, rahatlatan mekanları seviyorum. (Mesleğim gereği galiba :)) 



 Sıcacık, dumanı üzerinde, yeni demlenmiş tazecik çayımız ve yanında minik tarçınlı kurabiyeleri. Karşılıklı şöyle keyifle içilen çayın yerini ne tutabilir ki? Ben bu ikilinin yerine kolay kolay bir şey koyamam. Uzun sohbetlerin vazgeçilmezi olduğunu düşünürüm hep. Sanırım beni sevgilim iyice çay manyağı yaptı. Onun çaya olan düşkünlüğü, benimde ona olan düşkünlüğümle birleşince bende çaycı oldum çıktım. Eee yılların katkısı. :)))


Güzel bir çay yanında tatlı olmaz mı hiç. Tabiki hemen yanına sevdiklerimizden söyledik. Güzel ikili değil mi? Ben çayla bir şeyler yemeği hep çok sevmişimdir. Yanında eşlikçisi oldu mu çay içmek bana daha bir keyifli geliyor. Bu sefer masamızı, gözümüzü ve midemizi şenlendiren Karaorman Frambuaz ve Kazandibi ikilisi oldu. Tok olsam da tatlıya hep aç kalmam nedendir? Henüz bunu çözemedim ama bu tatlıların tadına doyum olmuyor. Bizde yine afiyetle yedik.


Frambuazlı enfess Karaorman! Frambuazlı herşeyi çok severim ben, bayılıyorum. O ekşi aynı zamanda tatlı tat beni derinden vuruyor :P


Kazandibi :) Baya yanmışş! Ben bu kadar yanmışını sevmio olsam da çoğu insan baya yanık seviyor. Eğer yolunuz bir Özsüt'ün önündeen geçerse içeriye girin mutlaka! Şimdiden afiyet olsun ve haftanız en az Frambuazlı karaorman kadar güzel geçsin :)))


13 yorum:

  1. Çok tatlılar, canım çektiii yummyyyy :))

    YanıtlaSil
  2. ah ah çok severim.
    mesela kahvaltısını süpeeer.
    markiz pastası
    yaban mersinli.
    karaorman frambuaz herşeyini herşeyini.
    geçen gün ben de yazdım bak.
    "özsüt kısır ve cevizli tarçınlı kurabiye".

    aslındaaaa en önemlisi tabii ki kazandibi.
    :)
    özsüt ev gibi yaaaa.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakk şimdi kahvaltısını yapmadımm :) hemen ampüllerim yandı, Nasıl kaçırmışımm ama ben şöle serpme masanın dolu dolu olduğu kahvaltıları seviyorum. Bilmiorum buarası hem tabakta verio die aklımda kalmış :)
      Dur şu yaban mersinliyi denicem en kısa zamanda. Çünkü çok severim yaban mersininii kuruyemiş olarak tüketmeye bayılıomm :) hihihihihiho Evettt aynen huzur gb bir yerr duygularımız tercüman olmuşş aynı şeyleri anlatmışızz!

      Sil
    2. tabakta değil ki.
      o dediğinden. serpiyorlar.
      :)
      özsütün yabanmersinlisi dünya şampiyonu oldu biliyor musun.
      :)

      Sil
    3. yoksaaa senn özsütün Aynasını mı diosun??
      Fransa'da birinci olduğu ödüllü olan pastayı mı??

      Sil
    4. evet o.
      aynaya yaban mersini bulaşmış.
      :)
      markiz de ye amaaaa.
      :)
      frambeyazlı ise en sevdiğim benim.
      :)

      Sil
    5. Ahh onuu bilioorumkii tabiikiii de yedimm kaçar mıı :))
      Imm MARKİZ yedim mii emin olamıom :) Ama deniicemm.
      EE bilioosun framın devamı ne olursa olsun favorilerimden :))
      Ahh bu arada kahvaltıyıda denicem :))

      Sil
  3. Anlaşılan aynı zamanda görülen bayaa güzel bir gün olmuş senin için.. :))
    Frambuaz, kazandibi falann.. Afiyet olsun.. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahhh evett güzeldi gerçekten!
      Çok teşekkür ederim kiii :)

      Sil