11 Şubat 2013

ÖZSÜT'te TATLI SAATLER :))

Yine yeniden bizim mekandayız :) Her hafta mutlaka uğrak yerimiz ama gittiklerimiz farklı Özsüt'ler. Yine farklı şeyler deneyelim, muhabbetimizi bir tatlı eşliğinde daha da tatlı hale getirelim istedik :) 


Yine gözümüz doymadı fazla fazla söyledik ve yanında da tabi ki çay. Vazgeçilmezimiz :) Gözüme takılıp da hiç denemediğim tatlılarından sipariş ettik bu sefer. Ama umduğumu pek bulamadım desem yeri yani :( Nasılda iştahla söylemiştim oysa ki...


Elmalı Tart. Ben kendim evde çok yaparım ve de çok severim. Kokusuna bayılıyorum sıcacık dumanı da tam üstünde oldu mu değmeyin keyfime! Hatta biraz bekleyince bile farklı bir tadı oluyor. Neyse bende ona aldanıp bu seferde Özsüt'ün Tartını deneyeyim dedim. Ama umduğumu bulamadım öncelikle sıcak mı, soğuk mu servis edilsin diye sorduklarında sıcak demiştim. Fakat tartım geldiğinde üzeri soğuk, altı ılıktı. Tart hamurunun biraz daha tadını almak isterim ben, hamuru çok inceydi. Tabii ki çok kalın olmayacak ama 8 cm iç olup yarım cm de hamur olmasa iyiydi :) Arasındaki malzemeye gelince işte onu hiç sevemedim nerede benim yaptığım iç dedim açıkçası. Tarçınsız elmalı tart içi mi olur ya? O yüzden bu tatlısı benden sınıfta kaldı maalesef :( 


Alman Pastası :) çok severim kii... Pofidik pofidik pek sevimli kekinin arasında kreması. Özsüt'ün yeni tatlarından biri. Hep yiyeyim diyordum, kalmamış oluyordu. Sonunda kavuştuk! Büyük bir iştahla yedim. Güzeldi de ama kreması biraz daha bol olmalıydı sankim sankim. Kuru kek yiyormuşum hissine kapıldım bazen :) Ama yine de sevdimm ben. Yenmez mi tabi ki de yenirr :) Ama pudra şekerini unutmuşlar. Sordum isteğe bağlı ekiliyormuş. Eğer Alman Pastası yiyecek olursanız pudra şekerini sipariş verirken söylemeyi unutmayın :)


Fırın Sütlaç. Gerçekten başarılıydı. Ohh mis gibi bir sütlü tatlı daha ne olsun :) Hem hafif hemde baymayan cinsten. Ben her daim sütlü tatlıları sevmişimdir. Gerçi bakılacak olursa her tatlıyı seviyorum da olsun sütlü tatlıların yeri ap ayrı bende!!



ve deee çayyy :) tabiki olmazsa olmazım ama buraya ayrıca koymamın sebebi Özsütün sevgililer günü için özel olarak hazırladığı pastaları göstermekti :) Bu hafta her yerde AŞK kokusu var :) 
Aşkla kalınn ve güzel bir hafta geçsin :)







6 yorum:

  1. Özsüt Isparta'da da var. Ben de Suffle yemiştim. Tadı damağımda. Burası biraz pahalı ama verdiğin paraya değiyor.
    Alman pastasını merak ettim. :)
    Sevgiler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evett suflesi de güzeldir ama ben çeşmede yediğim o mükemmel suflenin tadına doyamıyorum ki :))
      sana katılıyorum verdiğin paraya değiyor, bir değmeyen yerlere gittim mi canım çok sıkılıyor benim :)
      Şimdiden afiyet olsunnn :)

      Sil
  2. maşallah biraz daha bişiler yeseydin ya.
    :)
    sölediklerinin hepsini severim.
    bu post yenir.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aahahahahah :)
      hepsinii ben yemedim kii ama yaa :))
      sadece ucucundan azıcıkk tadına baktım kii :)

      Sil
  3. alman pastasını merak ettim bak bebegim yım yım :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzeldi güzell azıcık kremadan kısmalar böle akıta akıta yesemmm ımmm daha bi şahane olurdu valla :))
      yeriz canım en kısa zamanda :))

      Sil