25 Şubat 2013

TAVACI RECEP USTA'dan...

       Mutlu, huzurlu, böyle bol güneşli, sımsıcak, aşkla güzelleşen, yoğun ve tadı damağımda kalan bir hafta sonundan sonra merhabalar hepinize :) İzmir de, yağmurlu bir cumartesi gününden sonra akşamına güzelleşen ve pazar günü de güneşin hüküm sürdüğü bir hava vardı. Eee bizde tüm bu güzelliklerden nasibimizi aldık :) tabi ki. Valla ne yemeğin tadına doyduk nede sohbetin! Umuyorum ki hepimizin böyle keyifli geçen bir hafta sonu olmuştur. İnsan zamanın nasıl geçtiğini hiç anlamıyor. O yüzden vaktimi kimlerle nasıl geçirdiğimiz öyle önemli ki benim için! Sevdiklerim yanımda olsun, huzurlu olalım yeter. İşte biz böyle bir arada olunca yaptığımız herşeyden de inanılmaz keyif alır oluyoruz. Cumartesi günüm çok yoğun ve dolu dolu geçti ve  akşamına da keyif veren güzel bir yerde: ''Tavacı Recep Usta'' da yemeğimizi yedik.


Gerçekten inanılmaz lezzetli herşeyi. Zaten kendi çiftliklerinden geliyormuş etler. Taa Diyarbakır'dan. Ben ilk kez Ankara da gitmiştim. İzmir de de olsa keşke derken bir baktım ki İzmir'e de açıldı. Neredeyse 2 yıldır bizimle. Ve mekan olarak da gerçekten çok güzel bir yer. Kordonun eski yalılarından birisini restore ederek bahçesiyle, evin tarihi dokusuyla bizleri ağırlıyor! Bir yandan da hem deniz havası hemde manzarası size eşlik ediyor. Birde önceden rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Eşle dostla, aile yemekleri için, sevgiliyle baş başa güzel bir yemek için gidilebilecek nezih bir mekan. Hizmette gerçekten çok iyi. Gerçi biz sahibini tanıdığımız için mi bilemedim masamızdan garsonlar hiç eksik olmuyor. Sürekli bir isteğimiz olup olmadığını soruyorlar sağ olsunlar. 


Yemeklere gelince ise siz sadece istediğiniz yemeği ve içeceği söylüyorsunuz. Ama masamız dolup taşıyor. Masamıza yemekten önce ikramlık olarak salata, acılı ezme, patlıcan dolması ve içli köfte geliyor. Yemeklerimizi beklerken bile boş kalmıyoruz yemeğe başlıyoruz :) Menüde genellikle kuzu etli yemekler yoğunlukta. İstediğinize ve damak zevkinize göre sipariş vermek size kalmış :)

   Öncelikle bir bir tane Kuzu Tandır sipariş verdik. Bu resimdeki 2 kişiliktir. Ben kuzu eti yiyemiyorum maalesef. Ağır geliyor ve kokuyor gibi geliyor nedense. Fakat bu tandırın tadına bakmadan yorum yapmak istemedim. O yüzden biraz yedim gerçekten çok lezzetli. Normalde ağzıma almama rağmen yiyebildim. Yumuşacık löp et, lezzeti de tadı da çok yerinde. Kokusu bile yoktu. Pilav üstü olarak tepside servis ediliyor. Eğer etin her türlüsünü severim ama tandır bir başka diyorsanız. Tavsiye edilir.


İşşşte bu da benimm en sevdiğimm Tavuk Tava. Gerçekten çok güzel lezzetli. Ne zaman gitsem bundan başka bir şey yemiyorum. Takılı kaldım yine :) Cızır cızır saçta geliyor tavuklar. Hafif biraz acılı oluyor. Gerçekten tavukseverlere şiddetle önerilir. Lavaşla beraber yemede yanında yat valla :)) Yağı filan hiç yok sadece et yiyorsunuz. Daha güzel bir şey olabilir mi? Kola- fanta, meyve suyu tarzı şeyleri çok tüketmediğimden ve etle en iyi gidecek olan ayran dedim ve istedim. Ayranımız tabiki el yapımı yayık ayranı. Sunumu da içmesi de pek güzel kepçeyle iç iç dur :))) hihihihihi. 

 

Diğer yemeğimizde Kuzu Pirzola. Arkadaşımın vazgeçilmezim dediği severek yediği bir tat. Ben tadına bakamadım (masadaki herkes birer parça alıca geriye bişi kalmıcak diye korktum :)) ama deneyenler beğendi. Yine kokmadığından kuzu kuzu bir tat gelmediğinden severek yenilebileceğini düşünmekteyim :) Bu arada kusuruma bakmayınız kuzu severler! Ben öyle kokuyo filan deyince böle laf ediyor gibi hissetim kendimi ama ne yapııım hiç sevemedim yiyemedim :( Neyse bir güzel yemeğimizi yedik. Arkasından ikram çayımız ve tatlılarımız geldi.


Dondurmalı irmik helvası ve sıcacıkkkkk cevizli baklava şahane :) Ben iki tane baklava yedim yok belki 3 bile olabilirrr. Baklavayı hele birde güzel ve sıcacık olanı mide yakmayanını çok severim de :) Herşeyiyle gerçekten tadına doyulmaz güzel bir yer gidip bir kere o lezzeti tattınız mı bir daha gitmek için can atarsınız. Ağzınızın tadı hiç eksik olmasın. Güzel bir hafta olsun hepimiz için! Sevgilerimle :)







5 yorum:

  1. sen yemek blogusun artıııık.
    acıktırma biloku.
    :)

    YanıtlaSil
  2. ahahahahah :) ben valla herşey blogu olmayaa karar verdim :)
    oradan buradan şuradan hepsi de biraz benden :))

    YanıtlaSil
  3. İstanbulda'da var mı acaba:) bizde tatmak istiyoruz:)
    hava güneşli olunca, insan hemen değişiyor.. burdada güzel bir pazardı.. doyamadım:) sevdikleri olunca insanın yanında hayat daha bir güzel;) enerjinizi aldım;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evett İstanbulda da var Etilerde :)
      Giderseniz memnun kalacağınızı düşünüyorum ki :)
      Havaların güzelliği insanın içine de yansıyor :)
      Sormayınn çok fazla enerjik ve güzeldi herşey aşırı yükleme yapıorum sanırım bu aralar :)
      Keyifim çok yerinde :) layy alayy lom :)
      İnsallah sizinde haftanızda günlerinizde güzel geçsin sevgilerimle :))

      Sil
  4. Evet izmir için güzel bir mekan,ankarada milletvekillerinin tercihi ancak en hoş tarafı eski rum evini değerlendirmiş olmaları...

    YanıtlaSil