11 Şubat 2013

ZİNCİRSİZ _ Bir TARANTİNO Filmi!!!




Ne kadar az film izliyorum artık ya :( Hafta da bir film ya çok az değil mi? Nerede o bütün filmleri izleyip bitirdiğim, üstüne üstlük aynı filmleri ikinci defa izlediğim günler?? Yok vakit yetmiyor. Akşamları yorgun oluyorum, halsiz bitkin bir ben :( Eee herşey iki üç güne sığdırmak zorunda kalınca bir film ancak izlenebiliyor of off :(

Tarantino filmiyle karşınızdayım bu seferrr!  ''ZİNCİRSİZ''. Oldukça iyi bir kadroya sahip filmimizde baş rollerde: Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio ve Kerry Washington yer alıyor. Yaklaşık 3 saat süren bu filmin konusuna gelince. Tam bir western. Ayrıca kölelik, intikam ve silahlar üzerine kurulmuş bir film. Zenci bir kölenin Django, Alman bir ödül avcısı Dr. Schultz ile karşılaşmasıyla başlıyor. Özgürlüğünü geri almak için Schultz ile anlaşma yapar Django. Brittle kardeşleri ölü yada diri ele geçireceklerdir. Filmin her sahnesinde kan, silahlar ve şahane bir müzik ortalığı kasıp kavurmaktadır. Ben özellikle müziklerden çok etkilendim, çok sevdim. Django ve Schultz artık iyi  bir ikili olmuşlardır. Kendilerini geliştirerek ödül avcılığına devam ederler. Diğer bir taraftan da köle olarak alıkonuldukları sırada kaybettiği eşi Broomhilda'yı aramakta ve onu kurtarmayı istemektedir. Buldukları bilgiler onları Candyland çiftliğine götürür. Ama Broomhilda'yı geri almak sanıldığı kadar kolay olmayacaktır. 

Görsel olarak çok dolu bir filmdi bence. Zincirsiz de müzikler öyle anlarda filme can verdi ki içimde heyecana yol açtı. Silahların patlaması, kanların etrafa yayılması efektlerle daha güçlü hale getirilmiş. Fakat bol aksiyonu olmasına rağmen ben zaman zaman filmin yavaşlığından da sıkıldım açıkçası ya sanki böle uzatmak için uzamış gibi geldi bazı sahneler. sana geldim demek sanki 20 dakika sürdü gibi :D Nihayetinde iyi bir film çıkarmış Tarantino. Ve filmin sonunda ise ben çok keyif aldım. Gerçekten kendi kendini gösterebilen, bu tarz filmleri sevenleri mutlu edebilecek bir film. 

Şimdiden iyi seyirler :))



5 yorum:

  1. Ben de bu filmi geçen hafta izledim. Çok keyif aldım. Özellikle maske sahnesinde yerlere yattım gülmekten!
    Müzikler de dediğin gibi çok başarılıydı!

    YanıtlaSil
  2. kaç gündür izlicem ben de.
    :)
    iyiymiş demek ki tahmin ediyordum.
    :)
    tarantino bana biraz sert geliyo ama iyi iş yapıyor.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyi canım izle bakalım sen ne diyeceksin simdiden yorumunu merak ediyoorum ki :)
      Müziklere bayılacaksın ona eminim :)
      hadi diiipcim gittt izle :))

      Sil
  3. Tarantino kült filim yapmak için sinema işinde zaten.) Yazını okumadım spoiler olabilir diye.. İzlenecek filmler sıralamasının en üzerine aldım. :)

    YanıtlaSil